Educatie

Het Holland Festival als leeromgeving

Het Holland Festival organiseert diverse educatieve activiteiten voor verschillende doelgroepen. Leerlingen en werknemers van uiteenlopende middelbare scholen en kunstvakopleidingen krijgen een kijkje voor en achter de schermen van het festival.

De activiteiten variëren van voorstellingsbezoek tot workshops op de ckv-dag op school, het bijwonen van een eerste tekstlezing door studenten Writing for Performance en een les muziekanalyse gekoppeld aan de voorstelling A House of Call van componist Heiner Goebbels.

Dit jaar zijn de deelnemende opleidingen:

Hyperion Lyceum Amsterdam
Het Hyperion Lyceum is een algemeen bijzondere school voor voorbereidend wetenschappelijk onderwijs in Amsterdam. Leerlingen krijgen op maat gemaakte educatieprogramma’s en workshops op en rond het festival.

Stedelijk Gymnasium Amersfoort
De leerlingen uit het vijfde leerjaar van het Stedelijk Gymnasium Amersfoort bezoeken onder begeleiding van een CKV-docent de voorstelling Antartica van componist Mary Finsterer.

IMC Weekendschool
Stichting IMC Weekendschool verzorgt aanvullend, motivatiegericht onderwijs, voor jongeren, op plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is. De Alumni van de IMC Weekendchool worden bij deze festivaleditie actief betrokken bij de HF Young programma's die ze promoten en bezoeken.

HKU Writing for Performance
De bachelor Writing for Performance aan de Hogeschool voor de kunsten Utrecht (HKU) is de enige voltijdstudie tot dramaschrijver in Nederland. Studenten van deze opleiding bezoeken de voorstelling Sonne van Nicolas Stemann.

Herman Brood Academie
De Herman Brood Academie is een in 2006 opgerichte popacademie op mbo-niveau in Utrecht. Aspirant muziekprofessionals van de Herman Brood Academie duiken in de wereld van Heiner Goebbels A House of Call my imaginary Notebook.

Meervaart Studio
Meervaart biedt activiteiten aan voor jongeren, onder de noemer Meervaart Studio. Het is dé plek waar Amsterdamse jongeren van 15 tot 25 jaar hun creatieve talent kunnen ontdekken en ontwikkelen. De crew van Meervaart Studio komt inspiratie opdoen bij verschillende concerten tijdens het festival.

Hogeschool van Amsterdam
In samenwerking met de in 2016 opgerichte HvA-minor Festivals onderzoeken studenten de digitale uitingen van het Holland Festival en bezoeken de voorstelling 30 Appearances out of darkness van Arno Schuitemaker.